Lunch Dakterras Haarlem

Published Jun 10, 21
10 min read

Lunchen In Haarlem

Brasserie Berlage Nog zo’n parel, maar dan weer heel anders, is Brasserie Berlage. Jaren geleden, toen de kinderen nog heel klein waren, zat ik wel eens op het terras van Brasserie Berlage. Een heerlijk plekje met uitzicht op het Kunstmuseum in het prachtige art deco gebouw van Berlage, het groene gras van de tuinen van het Kunstmuseum met daarin de zo opvallende pergola.

Lang niet iedereen weet dat het bestaat. Het ligt namelijk nogal verscholen. Toch grenst het aan bekende musea. Brasserie Berlage ligt namelijk aan de achterkant van het Kunstmuseum (voorheen Gemeentemuseum), het Fotomuseum, het GEM en het Museon, die ook leuk zijn om met kinderen in Den Haag te bezoeken. Ook vanaf de achterkant van Marriott Hotel The Hague kijk je er op uit: Aan de kant van restaurant Gember (waar je ook lekker kunt zitten trouwens) kun je vanaf de Stadhouderslaan de tuinen in lopen; sla je vervolgens rechtsaf dan zie je Brasserie Berlage liggen.

Het terras grenst direct aan de tuinen waar je sowieso eens kunt wandelen, de beelden kunt bekijken of op een bankje kunt gaan zitten (lunch haarlem kruisstraat). Het is een heerlijk rustpunt midden in het culturele hart van Den Haag. Vooral ook voor mensen met kleine kinderen (dreumes of peuter) is het fijn dat er geen verkeer komt.

Lunch Haarlem Kindvriendelijk

Pluk! Pluk! is een , aan de rand van recreatiegebied Madestein en vlakbij Landgoed Ockenburgh en Kijkduin. Met name voor ouders met jonge kids is Pluk! een ontzettend fijn en . Het is allemaal eenvoudig en hier en daar een beetje rommelig, maar wel echt Eén van de allerleukste plekjes in Den Haag om met een peuter of kleuter naartoe te gaan! Er is een , zandbak, speelgoed, een heemtuin, pluktuin en een winkeltje.

Er zijn verschillende . Neem bijvoorbeeld een kopje thee van kruiden uit eigen tuin met dadelcake erbij (op de foto hieronder), of kijk zelf wat je lekker vindt. Voor kinderen zijn er ook pannenkoeken. Pluk! is een dagbestedingslocatie voor mensen met psychische problemen of met een verslavingsachtergrond; door hier te werken worden ze op weg geholpen in het dagelijks leven.

Waar kan je lekker eten in Haarlem?

2x Leukste restaurants in Haarlem Fishbar Monk. Aan de Turfmarkt zit dit heerlijke visrestaurant, Fishbar Monk. ... Fortuyn. Dit stoere café restaurant aan de Grote Markt is altijd een goed idee. ... Table24. Bij Table24 staat shared dining centraal, en laten wij daar nou ontzettend fan van zijn! ... Samabe. ... Café Colette. ... Brick. ... Morris. ... Diga.

Ook dat is echt een aanrader om met jonge kinderen naartoe te gaan. Blogger Sparkles Inside schreef een blog over ‘t Geertje. Pluk, een unieke plek! 7. Villa Ockenburgh Ook een aanrader is het terras bij Villa Ockenburgh, midden op Landgoed Ockenburgh. Qua sfeer totaal anders dan wat ik net tipte, maar ook dit is echt een .

Leukste Lunch Restaurants Haarlem

Toen ik deze week speciaal naar het landgoed fietste om foto’s te maken van de onlangs heropende kas, bleek deze net (tijdelijk) gesloten te zijn in verband met de opening van het nieuwe restaurant in Villa Ockenburgh. Ja ja, het restaurant is net sinds een paar dagen geopend! Op de website zie je momenteel nog foto’s van de kas.

De kopfoto van dit blog nam ik ook op het terras van de heropende Villa, net als onderstaande foto. De villa is erg mooi opgeknapt! Binnen oogde het chic, dus -onvoorbereid als ik was- voelde ik me buiten meer op m’n plek. Terwijl ik -na registratie- met een glas rosé op het terras van de laatste zonnestralen genoot, druppelden steeds meer gasten binnen om kennis te maken met de culinaire kaart.

Combineer een wandeling door het bos eens met een kopje koffie op het terras of een heerlijke lunch. Ben je met kinderen? Dan kun je het ook combineren met even ravotten op de speelweide of in de speeltuin vlakbij het hyacintenbos (lunch haarlem kruisstraat). Met name in het voorjaar is het hier schitterend (hier zie je mijn foto’s), maar straks in de herfst of met een laagje sneeuw in de winter ongetwijfeld ook.

Lunchen In Haarlem Op Maandag

Foto’s van het prachtige landgoed vind je in mijn blog over Landgoed Ockenburgh. 8. Boerderij Meyendel Ook een erg is Meijendel, wat onderdeel is van Nationaal Park Hollandse Duinen. Duingebied Meijendel ligt ten noorden van Scheveningen, in de gemeente Wassenaar, maar vanuit Den Haag kun je er makkelijk op de fiets (of met de auto) naartoe.

Boerderij Meyendel is een begrip. Toen de kinderen nog heel klein waren, hebben we er wel eens gegeten, in de toen nog oude boerderij. Het oogde een beetje kneuterig met de rood-wit geblokte gordijntjes, maar was wel gezellig. In de tussentijd is het verbouwd en geworden, maar binnen ben ik sindsdien niet meer geweest, dus of de sfeer van weleer behouden is weet ik niet.

Vlakbij de boerderij vind je een , een , leuke , ook geschikt om met jonge kinderen te doen, en het . Ben je op de fiets, stop dan zeker even bij dit prachtige uitzichtpunt en ontdek zeker nog meer van NP Hollandse Duinen! Tip: boerderij Meijendel is ook op maandag geopend! Hebben je kinderen een keer op een maandag een dagje vrij in verband met een en denk je: waar kan ik naartoe? Hier kun je op maandag terecht! Boerderij Meijendel is elke dag geopend, het hele jaar door, en is niet alleen kindvriendelijk, maar ook hondvriendelijk en rolstoelvriendelijk.

Lunch Haarlem Social Deal

Onder de Watertoren Nog een leuk adres voor overdag, voor , is Onder de Watertoren. De meeste mensen die hier komen combineren een hapje of drankje op het terras met het ontdekken van natuurgebied Meijendel en Nationaal Park Hollandse Duinen, wat ik net ook al noemde. Onder de Watertoren heeft niet echt een tuin, maar het terras ligt wel en -zoals de naam al zegt- vlak onder de watertoren en die is best imposant! Je kunt er ook puur even stoppen voor een ijsje.

Welke restaurants bezorgen in Haarlem?

Heb je dorst en zijn ze onverhoopt dicht: er staat een waterpomp van Dunea vlakbij, langs het fietspad. De openingstijden van ‘Onder de Watertoren’ variëren en zijn mede afhankelijk van het weer. Soms is de keuken tot 17:00u open, soms tot 20:00u. Meestal sluiten ze rond zonsondergang. Op de website staat niet zoveel, maar reviews lees je op Tripadvisor.

Parkoers In het Haagse vind je ook een terrasje te midden van het groen: lunchroom Parkoers. Parkoers is een kindvriendelijk adresje met kinderbroodjes met pindakaas, jam, nutella of kaas op de kaart, maar ook gewoon een fijne plek om (binnen) buiten de deur te werken. In verband met de coronamaatregelen bedachten ze iets slims: ! Bij je bestelling kun je een picknickkleedje lenen (of neem er zelf één mee), zodat je lekker in het gras, op afstand van anderen, kunt genieten van iets lekkers.

Lunch Haarlem Glutenvrij

Het Zuiderpark is sowieso mooi voor een wandeling (ik tipte het al eens in mijn blog over herfstwandelingen in Den Haag), er zijn verschillende leuke in het Zuiderpark, een minigolfbaan en nog veel meer. 11. Brasserie Bijna Thuis Niet hip, wel lekker buiten en ‘landelijk’ gelegen: Brasserie Bijna Thuis. Het zit in een opvallend groot wit pand in Park Overvoorde, op de grens van Den Haag en Rijswijk.

9x tips voor leuke restaurants (+ wijnbarren) in Haarlem!5x de leukste lunch hotspots in Haarlem - Uit Pauline's Keuken


O, en als je dat dan toch doet, volg Follow my Footprints dan meteen even op Facebook voor nog meer leuke tips! Brasserie Bijna Thuis ontdekte ik per toeval, maar heeft een heerlijk en er is ook nog speelgelegenheid. Ik heb mezelf voorgenomen een keer terug te gaan en er dan wél iets te eten of drinken; nu wandelde ik er alleen maar langs.

Blijven slapen? Hotel Hoevevoorde zit hier ook! Bij de brasserie zit ook een hotel voor wie nog niet naar huis wil! Ik ken Rijswijk verder niet zo goed, maar toen ik even op Google Maps speurde naar plekjes in de natuur, spotte ik nog meer leuks, zoals De Buytenplaats (‘een plek waar de tijd even heeft stil gestaan’) en Herberg Vlietzicht, een historische locatie middenin een groene omgeving, waar ook wel bruiloften gehouden worden.

Lunch Haarlem Glutenvrij

Restaurant Christian in De Nieuwe Veenmolen Een restaurant wat ik onlangs online ontdekte en wat me wel heel bijzonder lijkt is restaurant Christian in de Nieuwe Veenmolen, in Bezuidenhout, op de rand van Den Haag en Voorburg. Restaurant Christian zit -zoals de naam al zegt- in een molen, maar heeft ook nog eens een fijne groene tuin! Zelf noemen ze het ook een in Den Haag.

Het eten zal zeker bijzonder zijn. Ik heb alleen een foto vanuit de trein, maar mocht iemand me willen trakteren, dit wil ik best proberen, haha. 13. Taverne Meer en Bosch en daardoor voor velen toch nog onbekend: Taverne Meer en Bosch. Los van de is het natuurlijk ook gewoon goed toeven op het van Park Meer en Bos.

Ik heb er zelf nog niet gegeten, maar het ziet er goed uit. Niet trendy, maar wel kwaliteit. Bekijk de website maar. Niet alleen op warme nazomerse dagen nog een idee misschien, maar ook een mooi adresje in de winter lijkt me, met een laagje sneeuw, zo . Je gelooft gewoon niet meer dat je nog in de stad bent! 14.

Luxe Lunch Haarlem

Je kunt hier naartoe voor lunch, diner of een drankje. Bij Pavlov ben ik al lang niet meer geweest, maar op hun insta las ik dat ze verbouwd hebben en dat het restaurant een geheel nieuwe look heeft gekregen. Dit ziet er inderdaad aantrekkelijk uit. lunch haarlem glutenvrij. Maar wat het altijd al extra aantrekkelijk maakte was ! Zie je je zelf hier al zitten? Lekker onder deze boom in het gras, met uitzicht op de Nieuwe Kerk? Ik zal proberen er binnenkort even opnieuw langs te gaan om de sfeer te proeven en een verse foto te maken.

Vanaf het Rabbijn Maarssenplein waar je je bij Little V (op de foto) ook een beetje in een tuin waant. 15. Schlemmer Nog zo’n bekend restaurant met tuin in het centrum van Den Haag is Schlemmer. Wie in Den Haag woont kent het ongetwijfeld (ik ken het al meer dan 20 jaar!), maar ben je een dagje of weekend in Den Haag dan zou je er zomaar per ongeluk voorbij kunnen lopen, terwijl het zit.

Ook zit het op steenworp afstand van de Koninklijke Schouwburg, het Mauritshuis en het Haags Historisch Museum. En ook vanaf Escher in het Paleis, Pulchri Studio (ook met tuin!) en de Haagse Antiek- en Boekenmarkt op het Lange Voorhout wandel je er zo naartoe. De ideale plek om je museumbezoek of cultureel dagje Den Haag af te sluiten in een ‘geheime’ tuin (luxe lunch haarlem).

Lunchen In Haarlem Op Maandag

Waar kan je lekker lunchen in Haarlem?

Lunch in Haarlem: de leukste plekken

De tuin is betegeld, maar door de vele planten en bloemen, en zeker ook door het fonteintje, geeft het je het gevoel ergens in het te zijn. Lang geleden kwam ik hier wel vaker, niet alleen om te eten, maar ook wel eens voor een dansfeestje. De laatste keer dat ik bij Schlemmer was was Mark er ook, jaren geleden alweer.

Ik moet er snel maar weer eens een kijkje nemen. De ‘secret garden’ van Schlemmer. Wandel je vanaf Schlemmer richting Hofvijver dan zie je bij het Lange Voorhout ook de gele parasols van Bodega de Posthoorn, ook een van oudsher bekende plek in Den Haag. Ik zit daar zelf nooit op het terras, maar ook dat oogt een beetje als een tuin, zo onder de prachtige oude bomen.

Ik at er heel lang geleden (op hun toen nog andere locatie) en het was echt subliem. 16. Grand Café Haagsche Bluf en Zebedeus Ook hartje centrum en toch helemaal verstopt vind je Grand Café Haagsche Bluf. M’n foto’s zijn alweer van 4 jaar geleden, maar ik kwam er 14 jaar geleden al toen het nog de Haagsche Lounge heette.

Lunch Haarlem

Je moet het alleen even weten. Als je niet weet dat het er zit, loop je er namelijk zo voorbij, terwijl je eenmaal boven pas ontdekt! Het is geen tuin, maar door de groene entourage voelt dit terras wel als een tuin. In die zin vind ik het toch een pareltje.

Vlakbij de Haagsche Bluf vind je ook restaurant Zebedeus. Ook dit is niet echt een tuin, maar het terras ligt altijd wel idyllisch zo onder de groene bomen tegen de kerk aan. Een prachtplekje waar ik gek genoeg nog nooit gegeten heb, terwijl ik er zo vaak langsgefietst ben en het eten bij Zebedeus er heerlijk uit ziet.

More from Tapas, Catering, Lunchen

Navigation

Home

Latest Posts

Zo Organiseer Je Een Tapas Etentje

Published Dec 24, 21
8 min read

Recepten Met Sla

Published Jul 26, 21
10 min read